Voorbeelden

Tijdens de RTB-sessies laten we tekenaars

scheren

Tijdens de RTB-sessies laten we tekenaars beelden maken op basis van de input die ze krijgen van de deelnemers.

Deze tekening laat Vincent zien. Vincent werkt voor een woningcorporatie en komt tijdens de RTB-sessie tot het inzicht dat de systemen en procedures bij de woningcorporatie ertoe leiden dat mensen niet de juiste woning krijgen toegewezen.

Hij geeft het voorbeeld van een moeder met twee tienerdochters. Ze krijgen een woning toegewezen achter een onverlicht sportveldencomplex waar ze ’s avonds als ze met de bus thuiskomen langs moeten lopen. ‘s Morgens bij het scheren komt dat beeld weer in hem op en hij beslist ter plekke dat het afgelopen moet zijn de regels belangrijker te maken dan de mensen; mensen verdienen een huis dat echt bij hen past!

Die beslissing brengt hij tot uitdrukking met de bovenstaande tekening en zijn pleidooi is zo overtuigend dat het tot een fundamentele beleidswijziging leidt!

auto

Dit beeld werd gemaakt tijdens een RTB-sessie met een bekend modebedrijf. In dit bedrijf overvoerde de directie de organisatie met steeds meer verbeterprojecten. Op een gegeven moment werd er aan 38 projecten tegelijk gewerkt. In die periode was de directie niet toegankelijk voor feedback. Tijdens de RTB-sessie komt dit probleem tot uitdrukking via de uiterst plastische tekening van de auto’s voor de tunnel. Door de bijzonder concrete tekening en het duidelijke verhaal erbij ontstaat er ter plekke een doorbraak.

 

Terug naar Basisprincipes